Din arbejdsplads eller virksomhed kan blive en Hjertesikker Zone

Vi kan tilbyde at hjælpe virksomheder med at leve op til de krav til uddannelse og materiel som stilles af Hjertesikkerzone.dk 

Hvad er en Hjertesikker Zone

Et samarbejde mellem Dansk Råd for Genoplivning, TrygFonden, Hjerteforeningen, Brancheforening for Hjertestartere og de præhospitale direktioner står bag indsatsen Hjertesikker Zone.

Det er en række kriterier som skal overholdes, før en virksomhed kan ansøge og godkendes til at blive en Hjertesikker Zone:

 • Alle i jeres zone kan få adgang til jeres hjertestarter og tage den i brug inden for 3 minutter.*
 • Hjertestarterne, som er placeret i zonen, er registreret på Hjertestarter-Netværket. (Hvis de ikke allerede er registreret, kan de registreres her).
 • Jeres hjertestartere er offentligt tilgængelige. (Dette er kun relevant for zoner uden adgangskontrol)
 • Der er minimum én hjertestarter i zonen, som er offentlig tilgængelig hele døgnet rundt.
 • Der er en velbeskrevet og systematisk procedure for løbende vedligeholdelse og opsyn af de offentligt tilgængelige hjertestartere. Det er et krav, at man mindst én gang om ugen tilser, at hjertestarterne ikke melder fejl.
 • Alle hjertestartere er påsat en kontaktlabel med kontaktoplysninger på fadderen til hjertestarteren, så de kan komme retur til jer efter brug.
 • Der kan ringes 1-1-2 og påbegyndes hjertelungeredning umiddelbart efter konstatering af formodet hjertestop.
 • Ansatte, frivillige, beboere eller andre med tilknytning til zonen informeres så vidt muligt om muligheden for at melde sig som frivillig hjerteløber.
 • Instruktion i hjertelungeredning:

  a.   I zoner med under 10 ansatte skal alle ansatte deltage i kurser i hjertelungeredning hvert andet år, mens frivillige, beboere og andre grupper skal have tilbuddet om at deltage.

  b.   I zoner med 10 ansatte og derover skal minimum 20% deltage i kurser i hjertelungeredning hvert andet år.

  For at sikre kvaliteten af kurserne skal det være kurser, som afholdes af kursusudbydere under Dansk Råd for Genoplivning eller Dansk Førstehjælpsråd.

Vi hjælper med at danne overblik og struktur i processen for at I kan blive en Hjertesikker Zone

Kontakt os allerede i dag og få en indledende snak om hvordan jeres virksomhed kan blive en anerkendt Hjertesikker Zone, samt hvilke omkostninger det vil få i forbindelse med rette førstehjælpsuddannelse og eventuelt indkøb af materiel.

Hvorfor skal man blive en Hjertesikker Zone

Først og fremmest handler det om at øge chancen for at overleve et hjertestop i jeres zone. Det gælder både medarbejdere, gæster, kunder og borgere i området.

Som Hjertesikker Zone vil i ligeledes blive placeret på Danmarks Kortet hos Hjertesikker Zone, som viser hele landet at jeres virksomhed er helt i front hvad angår førstehjælp.

Som Hjertesikker Zone modtager man en synlighedspakke med klistermærker til døre og vinduer, akrylplade til profilering udendørs samt grafik til digitalt brug på egen hjemmeside og sociale medier.

Ofte stillede spørgsmål Hjertesikker Zone

Det er gratis at ansøge om at blive en Hjertesikker Zone, og synlighedspakken er ligeledes gratis.

For at ansøge kræver det dog at man som virksomhed lever op til de kriterier som stilles, og her vil prisen kunne variere alt efter hvor meget der skal uddannes eller optimeres lokalt i jeres zone.

Antallet af Hjertesikre Zoner varierer meget fra landsdel til landsdel. I Nordjylland er der i 4. kvartal 2023 kun 3 virksomheder som er godkendte Hjertesikre Zoner.

I samme periode er der over 15 virksomheder eller organisationer i Storkøbenhavn som er Hjertesikre Zoner.

Hos dpfirstaid kan vi tilbyde en arbejdsplads analyse hvor vi danner os et overblik over selve geografien på arbejdspladsen, herunder placeringer af hjertestartere og førstehjælps niveauet hos medarbejderne.

Vi tilbyder fyldest gørende førstehjælpskursus, samt planlægning af hjertelungeredningskurser løbende hvert andet år hos virksomheden, som er et af kravene for at kunne blive en Hjertesikker Zone.

Kontakt os hvis I har spørgsmål eller ønsker et uforpligtende tilbud